home

Méhészet

Pályázatírás, projektmenedzsment, közbeszerzés

Épületgépészet
Bemutatkozás PDF Nyomtatás E-mail

Családunk kapcsolata a méhekkel az 1960-90-es évekre tehető; ekkor nagypapám Szabó János méhészkedett, akire a dunántúli méhészek közül még ma is sokan emlékezhetnek, hiszen vándorméhészként évtizedeken keresztül sok helyen megfordult. Én mint kisgyermek a szekszárdi pörgetéseken vehettem részt. Nagypapám halálával a méhes eladásra került. Közben az évek során gazdasági agrármérnök diplomát szereztem a Kaposvári Egyetemen (volt PATE-ÁTK)ahol ismét kapcsolatba kerültem elméleti síkon a méhekkel.

Méhészetemet 2008-ban indítottam az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtandó támogatásából

Jelenleg közel 50 családos méhészettel termelünk a Zselic szívében

• akácmézet

hársmézet

repcemézet

napraforgómézet

vegyes virágmézet

mézes finomságokat(dió, diákcsemege, aszalt gyümölcs)

Kaptártípusok közül a rakódó rendszerű 4 fiókos 10 keretes ½ NB kaptárakat választottuk, aminek köszönhetően a munka gyorsítható és súlya miatt számomra sem okoz gondot, valamint a fajtamézek termelése is könnyebb.

A vállalkozás jövőbeni célja egy korszerű, versenyképes, innovatív, hosszútávon fenntartható méhészet kialakítása továbbá a termékkínálat további bővítése:

medvehagyma-,

gesztenyemézzel

exkluzív díszcsomagolású egyedi termékekkel


 

Keresés

Névnap

Ma 2019. október 15., kedd, Teréz napja van. Holnap Gál napja lesz.

Szavazások

Milyen gyakran fogyaszt mézet?
 

Ki olvas minket

Oldalainkat 4 vendég böngészi