home

Méhészet

Pályázatírás, projektmenedzsment, közbeszerzés

Épületgépészet
Bemutatkozás

Családunk kapcsolata a méhekkel az 1960-90-es évekre tehető; ekkor nagypapám Szabó János méhészkedett, akire a dunántúli méhészek közül még ma is sokan emlékezhetnek, hiszen vándorméhészként évtizedeken keresztül sok helyen megfordult. Én mint kisgyermek a szekszárdi pörgetéseken vehettem részt. Nagypapám halálával a méhes eladásra került. Közben az évek során gazdasági agrármérnök diplomát szereztem a Kaposvári Egyetemen (volt PATE-ÁTK)ahol ismét kapcsolatba kerültem elméleti síkon a méhekkel.

Méhészetemet 2008-ban indítottam az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtandó támogatásából

Jelenleg közel 50 családos méhészettel termelünk a Zselic szívében

• akácmézet

hársmézet

repcemézet

napraforgómézet

vegyes virágmézet

mézes finomságokat(dió, diákcsemege, aszalt gyümölcs)

Kaptártípusok közül a rakódó rendszerű 4 fiókos 10 keretes ½ NB kaptárakat választottuk, aminek köszönhetően a munka gyorsítható és súlya miatt számomra sem okoz gondot, valamint a fajtamézek termelése is könnyebb.

A vállalkozás jövőbeni célja egy korszerű, versenyképes, innovatív, hosszútávon fenntartható méhészet kialakítása továbbá a termékkínálat további bővítése:

medvehagyma-,

gesztenyemézzel

exkluzív díszcsomagolású egyedi termékekkel


 

Keresés

Névnap

Ma 2019. október 15., kedd, Teréz napja van. Holnap Gál napja lesz.

Szavazások

Milyen gyakran fogyaszt mézet?
 

Ki olvas minket

Oldalainkat 18 vendég böngészi